Kireçlenme, kemiklerin ucunda mekân düz kıkırdak dokunun zamanla aşınması ve yıpranması ile ortaya çıdem bir rahatsızlıktır. Giderek kötü azimetatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem içinde birikmeye başlayabilir. Bu perese vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıkarır. 40 yaşın üstündeki bireylerde daha bir araba görülür. üste bati ağırlık hissetmek üzere dayanıklı fiziki hareketlerde kâin insanlarda, daha bir araba rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da yapı taşı nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, sorumluluk, bel ve başinç eklemleri etkilenir. Yaşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı kullanımı ve genetik yatkınlıklar riski fazlalıkrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Tagaddi Önerileri Bereketli bereketli sutaş tüketin. Ab, eklemlere dayanak esenlar. Bu yüzden her ruz en azca 8 çamçak sutaş midemek gerektiğini unutmayın. Suyun haricinde süt, kefir, ayran üzere şiddetli kalsiyumlu besinler bile, kemik esenlığına katkı esenlar. Zerzevat ve semere tüketin. Kemik esenlığı midein, vitamin ve minerallerin kararlı bir şekilde alınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti şiddetli olan sebzevat ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Yağlı kırmızı ten tüketimini azaltın. Kırmızı ten tüketimi, hayvansal proteinlerin bir araba çekicilikı sonucunda idrarla beraberinde kalsiyum atımını fazlalıkrır. Kemik esenlığını saklamak midein kırmızı ten tüketimini azaltın. Bunun alegori fasulye, mercimek, bezelye üzere protein itibarıyla verimli bakliyatları beslenmenize ekleyin. Yağlı balık tüketimini fazlalıkrın. Omega 3 itibarıyla verimli olan yağlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos üzere balık türlerinin tüketimi, kemik esenlığını olumlu yönde etkisinde bırakır. Yeşil çay midein. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde olumlu etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere malik olduğu midein, kemiklere dayanak olabilir. üste kireçlenmeden meydana gelen vecalara ve şkonukinliğe bile yavuz gelir. Kalça kireçlenmesini azaltmak midein yemeniz gerekenler; Meydana getirilen meyanştırmalara için semere ve sebzevat itibarıyla verimli beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin dokunaklı daşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve solukmsak üzere sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.
Bir cevap yazın